Επιστημονικό Συνέδριο - Ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα- Πάντειο Πανεπιστήμιο- 9-10 Νοεμβρίου 2017

Ο Δρ. Καραγιάννης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 5μ.μ θα συμμετέχει στο Επιστημονικό Συνέδριο: "Animalia - 
Ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργας με την ομιλία  "Μερικά τα αγαπάμε, μερικά τα σιχαινόμαστε και άλλα τα τρώμε. Γιατί είναι τόσο μοναδική η σχέση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων". 

"Animalia - Ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα" 

Animalia Παντειο Καραγιάννης

 

 Ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο γίνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνιολογίας στις 9 και 10 Νοεμβρίου: Επιστήμονες, λογοτέχνες, δημιουργοί και γενικά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη σχέση του ανθρώπου με τα μη ανθρώπινα όντα. 

 

    Οι ανθρωποκεντρικές θεάσεις του κόσμου φαίνεται πως δεν επαρκούν πλέον και καλούμαστε να αναθεωρήσουμε απόψεις και στάσεις ζωής. Στο συνέδριο με τίτλο «Animalia: Ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα», ανάμεσα στις εισηγήσεις των διακεκριμένων στοχαστών παρεμβάλλονται σημαντικά λογοτεχνικά κείμενα που αφορούν τα ζώα και διαβάζονται από τους ίδιους τους συγγραφείς ή από γνωστούς ηθοποιούς. Το συνέδριο θα κλείσει με την ενότητα «Τα ζώα στον κινηματογράφο».

    Ας μην ξεχνάμε: «Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνο απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας: τα ζώα…» (Μ. Κούντερα, Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ
Λεωφόρος Συγγρού 136