Για Κτηνιατρους

Για Κτηνιατρους

Ο κτηνίατρος Δρ. Χρήστος Καραγιάννης μπορεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια αν κάποιος πελάτης σας έχει ένα κατοικίδιο που εκδηλώνει ενοχλητική ή επικίνδυνη συμπεριφορά. Τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι ιδιαίτερα συχνά και κάποιες φορές η βαρύτητά τους μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη του ζώου. Ως κτηνίατροι, συνήθως είμαστε οι πρώτοι που οι ιδιοκτήτες μας ρωτούν για τα προβλήματα συμπεριφοράς των κατοικίδιων τους.

Έχει περιγραφεί πως ένα ποσοστό 40% των κατοικίδιων ζώων θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της ζωής του και σε ορισμένες περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί σχετικά εύκολα να αντιμετωπιστεί με τις κατάλληλες συμβουλές και χειρισμούς. Ωστόσο, σε πολλά από αυτά τα περιστατικά συνυπάρχει και κάποιο παθολογικό πρόβλημα, ακόμη και σε προβλήματα που εκ πρώτης όψεως φαντάζουν αμιγώς προβλήματα συμπεριφοράς, π.χ. επιθετική συμπεριφορά ή προβλήματα αποχωρισμού, γι’ αυτό και η παράλληλη παρακολούθηση των περιστατικών αυτών από το θεράποντα κτηνίατρο του ζώου είναι απαραίτητη.

Η σωστή συνεργασία μεταξύ του θεράποντος κτηνίατρου και του κτηνίατρου προβλημάτων συμπεριφοράς μπορεί να βοηθήσει τόσο το κατοικίδιο με πρόβλημα, όσο και τον ιδιοκτήτη του, μέσω της παραπομπής. Σε όποια περιστατικά απαιτείται κάποια διαγνωστική εξέταση ή χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, το κατοικίδιο παραπέμπεται πίσω στο κτηνιατρείο που παρέπεμψε το περιστατικό.

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, ως κτηνίατρος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων, διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία σχετικών περιστατικών, αλλά και λαμβάνει ενεργά μέρος σε ερευνητικές μελέτες πάνω στα προβλήματα συμπεριφοράς και στην ευζωία των κατοικίδιων ζώων. Έτσι, οι κτηνίατροι συνάδελφοι που χρειάζεται να παραπέμψουν κάποιο περιστατικό με πρόβλημα συμπεριφοράς διασφαλίζουν πως η προσέγγιση και η αντιμετώπιση των περιστατικών είναι βασισμένη στα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις του γνωστικού πεδίου της «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική».

Για την ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού σας παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 211-8001111 και 6944714490 ή συμπληρώστε την προσκείμενη φόρμα επικοινωνίας. Η μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.