Βιογραφικο

Βιογραφικο

Δρ. Χρήστος Καραγιάννης

DVM, MSc, Diplomate ECAWBM (ΒM), MRCVS

 

European Specialist in Veterinary Behavioural Medicine

 

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας κτηνίατρος ειδικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και ένας απο τους 35 κτηνίατρους στην Ευρώπη με την ειδικότητα αυτή. H ευρωπαική ειδικότητα του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς είναι αναγνωρισμένη απο όλες τις Ευρωπαικές χώρες και είναι ο ανώτερος επαγγελματικός τίτλος που μπορεί να αποκτήσει ένας κτηνίατρος. Ο Δρ. Καραγιάννης έχοντας ειδικευτεί για 5 χρόνια στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική» σε μία από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιακές κλινικές προβλημάτων συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς στον κόσμο, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. 

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αφού εργάστηκε σε κλινικές ζώων συντροφιάς εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε μάστερ στην Κλινική Αντιμετώπιση των Προβλημάτων Συμπεριφοράς (MSc in Clinical Animal Behaviour) από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν (University of Lincoln, UK) ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε στις κλινικές δραστηριότητες της «Κλινικής Προβλημάτων Συμπεριφοράς Ζώων Συντροφιάς» (“Animal Behaviour Clinic”) του πανεπιστημίου. Μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και στην ίδια κλινική, ο Δρ. Καραγιάννης ξεκίνησε ειδικότητα πάνω στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική», επίσημα αναγνωρισμένη από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ευζωίας Ζώων και Συμπεριφοριστικής Κτηνιατρικής (European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine), τον μοναδικό πιστοποιημένο φορέα στην Ευρώπη που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει ειδικότητες πάνω στη Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική (Veterinary Behavioural Medicine).

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς και έχει αναλάβει εκατοντάδες ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας των κτηνιάτρων συμπεριφοριστών, με δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Έχει διοργανώσει, ως επιστημονικός υπεύθυνος, προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης κτηνιάτρων και από το 2011 ως επισκέπτης λέκτορας διδάσκει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τώρα, ζει μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας και εργάζεται με περιστατικά προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα.

Είναι Διπλωματούχος του Ευρωπαικού Κτηνιατρικού Κολλεγίου Ευζωίας και Συμπεριφοράς, Diplomate ECAWBM (BM).

Είναι μέλος: 

  • της American Veterinary Society of Animal Behavior
  • της British Veterinary Behaviour Association
  • του Royal College of Veterinary Surgeons
  • του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου
  • της Ελληνικής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς
  • της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας